Ik wandelde de dijk op. Een prachtig ijslandschap strekte zich voor mij uit. De Gouwzee helemaal tot aan Marken dichtgevroren. Wauw.

Een vrouw, mijn leeftijd, kwam ook naar boven en zei hetzelfde. We raakten aan de praat. Over het ijs, over zwemmen in buitenwater, over koud douchen. Niet het gebruikelijke praatje pot. Ik zou eigenlijk naar huis lopen, maar besloot om nog een stuk met haar mee te lopen. Op de een of andere manier hadden we weinig woorden nodig om te verbinden en te praten alsof we elkaar al langer kenden. Pas aan het eind van de wandeling vertelden wij elkaar over ons werk. Dat bleek voor ons beiden te gaan over mensen weer in contact brengen met zichzelf. Ik stelde voor om te connecten via LinkedIn. Zij stelde voor om nog eens samen te wandelen.

Terug naar huis wandelend realiseerde ik mij dat er in mijn hoofd altijd veel redenen zijn om niet in te gaan op zo’n voorstel. Te druk, heb al geen tijd voor mijn bestaande sociale contacten etc etc. En hoe makkelijk het is om dus zoiets voorbij te laten gaan. Terwijl er iets heel wezenlijks gebeurt in mijn energie als ik contact maak met ‘nieuwe’ mensen. Ik ga dan meer ‘aan’. Het onbekende maakt mij nieuwsgierig. Net als het verkennen van een nieuwe streek, een nieuw land, een nieuw bedrijf.

Er wordt iets anders in werking gezet in mijn systeem dan gebruikelijk. Een soort geluksgevoel dat ontstaat. Ook als ik start met een nieuwe groep of training bij School voor Coaching of met een nieuw coachtraject. Of als ik iemand zie die ik al lang niet zag. Alles gaat dan volop aan, er stroomt een soort frisheid door mijn lijf en ik ervaar nadien soms een euforie die vergeleken kan worden met een ‘high’.

Interessant gegeven. Naar mijn idee gevoed door de wil om je als mens te blijven ontwikkelen.

Te groeien. Te verkennen. Van ook de soms ondoorgrondelijke gebieden die er nog in jezelf te ontdekken zijn.

Mijn app aan haar is al verstuurd. Benieuwd of we de tweede wandeling gaan maken. Want net als bij Coaching geldt: eerst ontstaat INZICHT, dan een BESLUIT en dan DOEN!

Deel dit artikel